Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-08@16:35:30 GMT

برج الکترونیک شیراز اختصاص به حوزه آی تی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۶۷۸۷۴

برج الکترونیک شیراز اختصاص به حوزه آی تی ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حضور صنایع مختلف الکترونیک مانند صاایران، زیمنس، مخابرات راه دور ایران که اصلی ترین تأمین کننده تجهیزات و قطعات الکترونیک در کشور بودند، شیراز را به عنوان قطب الکترونیک ایران مطرح کرده بود.

در راستای همین هدف گزاری، برج الکترونیک شیراز با عمده سهامداری منطقه ویژه اقتصادی شیراز و مرکز گسترش فناوری اطلاعات (مگفا) احداث شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدای تأسیس  برج الکترونیک به سال 83 در ساختمانی 10 طبقه واقع در خیابان اردیبهشت برمی گردد، اما برنامه ریزان برج با گرفتن تراکم این ساختمان را تا 13 طبقه مرتفع کرده و طبقه سیزدهم را با اتصال 2 خط فیبر نوری به دیتا سنتر مجهز کردند.

سال 88 برج آی تی شیراز به عنوان نخستین برج الکترونیک ایران با هدف گذاری مشابه سوپر کریدور مالزی افتتاح شد.

پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن در رابطه با بهره برداری از برج الکترونیک شیراز نوشت: «برج الکترونیک شیراز، اولین مرکز فناوری اطلاعات و الکترونیک کشور با امکانات ویژه مخابراتی، اینترنتی و نیز تأسیسات و تسهیلات پیشرفته است که مرکز استقرار نمایندگی‌ها، نمایشگاه‌ها و فعالیت شرکت‌های بزرگ مخابراتی داخلی و خارجی فعال در زمینه برق، الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهد بود.»

اما آنچه در عمل رخ داد امری کاملا متفاوت با هدف گذاری اولیه بود؛ برج الکترونیک پس از چند سال در سکوت فرو رفت و از فعالیت های آن خبری نشد. اکنون پس از 12 سال این ساختمان به یک مرکز خرید و یک ساختمان مانند ده ها ساختمان شهر تبدیل شده که بخشی از آن تجاری و بخشی دیگر محل استقرار دفاتر شرکت های مختلف است؛ از آزمایشگاه خصوصی گرفته تا دفاتر بیمه و فروشگاه قطعات الکترونیک.

نادر طیبی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز که از عمده سهامداران این برج است، در این خصوص به پرسش های خبرنگار خبرگزاری فارس پاسخ داد:

 

ابتدا منطقه ویژه اقتصادی شیراز را معرفی کنید؟  

منطقه ویژه اقتصادی شیراز، صدمتر مانده به پلیس راه پل فسا، سمت راست چهارکیلومتر به سمت دشت قره باغ، قبل از نیروگاه سیکل ترکیبی قراردارد.
آنجا قوانین خاصی برای سرمایه گذاری دارد، قانون چگونگی تشکیل مناطق ویژه اقتصادی، صرف نظر از قانون، تقریبا شبیه شرکت شهرک های صنعتی است. ما زیر ساخت ایجاد می‌کنیم و برای ایجاد واحد اقتصادی، زمین به صنعتگران واگذار می شود و از مزایای قانونی مناطق ویژه استفاده می کند. معافیت گمرکی، معافیت مالیاتی، قانون کار و صدور مجوز مزایای منطقه ویژه است و در حال حاضر ما یکی از موفق ترین مناطق ویژه کشور هستیم.


فعالیت های اقتصادی محدود در همان منطقه است یا در سطح کلانشهر شیراز هم سرمایه گذاری انجام می شود؟

ما پروژه های دیگری هم در سطح شهر داریم شهر سلامت، شهر دانشگاهی، ایران خودرو فارس، نمایشگاه بین المللی و برج الکترونیک که منطقه ویژه اقتصادی شیراز در آنها سهام دار است.

 

چند درصد سهام برج الکترونیک شیراز  متعلق به منطقه ویژه است و برج با چه هدفی تأسیس شد؟
40 درصد سهام برج الکترونیک شیراز متعلق به منطقه ویژه اقتصادی است. ابتدا تاکید کنم ساختمان برج الکترونیک به ساختمان پزشکان معروف است، این برج به شرکت توسعه عمران فارس واگذار شد، بعد یک شرکت و سرمایه گذار خصوصی آن را در اختیار گرفت، سپس به مگفا و منطقه ویژه اقتصادی سپرده شد که به عنوان برج الکترونیک و آی تی جنوب کشور فعالیت کنند.
این برج 90 واحد است که همه واحدهای این ساختمان هم تجاری است.
شهرداری بابت پایان کار یک طبقه را برداشت، یک طبقه هم به شرکت عمران و توسعه فارس واگذار شده، مابقی هم عمدتا واحدهای مرتبط با حوزه آی تی هستند.

 

پس هدف از انجام فعالیت های حوزه آی تی بوده؟

اولین اهداف این ایده، مسائل و ارتباطات بین المللی بود، نگاه این بود که برندهای معتبر دنیا اینجا مستقر شوند. اما بعد از به‌هم خوردن مناسبات، سهامداران، از جمله منطقه ویژه که یک منطقه غیر دولتی است و درآمد و هزینه برایش اهمیت زیادی دارد، تصمیم گرفت از شرکت های داخلی برای استقرار دعوت کند. ما چندین جلسه گذاشتیم اما آخرین حرفی که زده شد اهمیت حفظ اطلاعات بود که برای هر دستگاهی بسیار مهم بود. ترجیح‌شان این بود که در حد توان خودشان یک دیتا سنتر کوچک راه اندازی کنند و اطلاعاتشان را حفظ کنند. حتی شرکت هایی که تا جایی پیش می رفت و به توافق می رسیدیم وقتی برای بازدید می آمدند به دلیل قرار گرفتن دیتا سنتر در طبقه سیزدهم، موافقت نمی کردند.

 

از دیتا سنتر برج استفاده ای نشد؟

خیر،  از نظر پدافند غیر عامل در هیچ مجموعه ای دیتا سنتر در طبقه سیزدهم قرار نمی گیرد، بلکه در طبقات زیر زمین قرار می‌گیرد مانند شهرداری که دیتا سنتر آن در طبقات زیرین قراردارد.
اما در این ساختمان دیتاسنتر در طبقه سیزدهم قرار دارد که مناسب نیست، با هر کس هم که مذاکره شد، هیچ نتیجه ای نداشته است و ناچار بهینه ترین استفاده ای که می شد از آن کرد، همین استفاده ای است که اکنون می شود.

 

مگر قرار نبود برج الکترونیک مورد استفاده تجاری قرار گیرد؟

اول اینکه این برج، ساختمانی بوده که خریداری شده و قرار بر آن نبوده که برای آی تی بنا شود.
نکته دیگر اینکه ما یک بنگاه اقتصادی هستیم، اموال و سرمایه های خود را تبدیل می کنیم. نفع مجموعه ما این بوده که تبدلیش کنیم به یک دارایی دیگر، ما باید منافع سهامدار را حفظ کنیم، باید ارزش دارایی سهامدار را افزایش دهیم و به سهامدار سود برسانیم.
در مسائل تجاری در شرایطی نیستیم که افراد متناسب با فعالیت های برج را گزینش کنیم؛ این برج برای بازگشت هزینه ها باید واحدها را واگذار می کرد.
شیراز روزی قطب الکترونیک بود و کارخانه آی تی آی داشت اما الان نیست. ترجیح مان افراد فعال در حوزه آی تی بود، اما اگر نبودند معطل نمی کنیم که این افراد پیدا شوند.

 

آیا زیرساخت هایی وجود دارد که از آن استفاده نمی شود؟

زیرساخت های برج چیز خاصی نیست، اینکه القا شود یک ساختمان خاص است، اینگونه نیست، هیچ زیرساخت مازاد با سایر ساختمان ها ندارد. یک ساختمان معمولی است.
یک پوسته داریم که عنوانش شرکت برج آی تی است و تمام! داراییش تنها سه واحد سرقفلی از برج است. مالکان واحدها یک هیئت امنا دارند که برج را اداره می کنند.
شرکت برج الکترونیک در ساختمان همین اندازه نقش دارد، مگر اینکه بعدا به عنوان یک شرکت اقدام به فعالیت کند.

 

آیا این ساختمان تبدیل به یکی از چندین ساختمان خنثای شهر شده است؟

در نظر بگیرید که باید از این داریی استفاده می شد. وقتی شرکت های مختلف در آن مکان دفتر دارند نمی شود به این ساختمان خنثی گفت. همین الان هم تا 50 درصد فعالین برج در حوزه آی تی فعالیت دارند، همین میزان هم فعالیت دیگری دارند.

به گزارش فارس، برج الکترونیک شیراز ساختمانی 10 طبقه بود که به دلیل اهمیت هدف گذاری اولیه، به مالکان اجازه افزایش ارتفاع تا 10 طبقه داده شد و این عنوان سبب تبلیغات رسانه ای بسیار و در دیدرس قرار گرفتن برج شد، اما نتوانست به تعهدات و اهداف خود پایبند باشد. حقیقت این است که در شیراز برج الکترونیک وجود ندارد، این عنوان تنها یک نام خالی از محتوا برای یکی از ده ها ساختمان ساده و خنثای شهر است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز برج فناوری اطلاعات برج الکترونیک مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز منطقه ویژه اقتصادی شیراز طبقه سیزدهم حوزه آی تی دیتا سنتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۷۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات مرحله دوم به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود

فرماندار شهرستان تبریز گفت: انتخابات مرحله دوم حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود و برای این مرحله از انتخابات در این حوزه انتخابیه ۷۶۰ صندوق اخذ رای در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یونس فاتح ظهر امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در نشست مطبوعاتی با موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمادگی کامل این شهرستان برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر اظهار کرد: هشت کاندیدا برای چهار کرسی باقی‌مانده برای مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه رقابت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه این انتخابات همزمان با سراسر کشور روز جمعه، بیست‌ویکم اردیبهشت برگزار می‌شود، افزود: انتخابات مرحله دوم حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد که برای این مرحله از انتخابات در این حوزه انتخابیه ۷۶۰ صندوق اخذ رأی در نظر گرفته شده است.

فرماندار تبریز خاطرنشان کرد: برای شعبی که تعداد رای‌دهندگان بالای یک هزار نفر باشد، چهار صندوق اخذ رأی و برای محلاتی که تعداد رای‌های ۶۰۰ نفر باشد، سه صندوق و برای زیر ۶۰۰ رأی دو صندوق اخذ رأی در نظر گرفته شده است.

فاتح در خصوص کسانی که می‌توانند در این مرحله رأی دهند، تاکید کرد: در دور دوم کسانی می‌توانند رأی بدهند که در مرحله نخست در حوزه انتخابیه خودشان رأی داده‌اند یا در دوره قبل در هیچ شعبه‌ای رأی ندادند و یا رأی اولی‌هایی که در این بازه زمانی به سن قانونی رسیده‌اند، می‌توانند در دور دوم انتخابات شرکت کنند.

وی با اشاره به چهار مؤلفه مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت، رقابت سالم، سلامت و امنیت انتخابات اضافه کرد: به مردم اطمینان خاطر می‌دهم که در راستای برگزاری انتخابات سالم، آخرت خودمان را به دنیای کاندیداها نمی‌فروشیم.

فرماندار تبریز گفت: در این دوره از انتخابات از ساعت ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰ روز جمعه، بیست‌ویکم اردیبهشت و برای اولین‌بار در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو صندوق سیار ویژه اصحاب هنر و رسانه فعال خواهد بود.

فاتح با بیان اینکه تنها با ارائه اصل یکی از مدارک هویتی پنجگانه از میان شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه رانندگی، کارت پایان خدمت و گذرنامه امکان رأی دادن در انتخابات فراهم می‌شود، افزود: در دور اول انتخابات این حوزه انتخابیه، ۸۸ درصد مردم با ارائه کارت ملی و هشت درصد با شناسنامه و مابقی با مدارک دیگر رأی دادند.

کد خبر 751742

دیگر خبرها

  • انتخابات البرز نیمه الکترونیک برگزار می‌شود
  • اختصاص قطعه ویژه برای تدفین اهدا کنندگان عضو در آرامستان اراک
  • فعالیت ۱۵۰۰ ناظر در برگزاری انتخابات شیراز و زرقان + فیلم
  • انتخابات مرحله دوم به صورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • نتایج انتخابات الکترونیک پس از امضای صورت‌جلسه شعب اعلام می‌شود
  • اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه مکانیزاسیون کشاورزی به گیلان
  • نتایج انتخابات الکترونیک پس از امضای صورتجلسه شعب اعلام می‌شود
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • بوستان رازی، بوستانی ویژه نوجوانان می‌شود